fbpx

header

Humanitarna radionica za pomoć Vukanu – “Poljubac”

U četvrtak, 12. maja, u ,,Caffe baru 4 Dunje” (ulici Kneginje Ljubice 16), održaće se humanitarna radionica za malog Vukana.

 

Na radionici predviđeno je slikanje “Poljupca” po uzoru na Klimta, a upravo deo novca od karata biće uplaćen za lečenje dečaka. Organizatori su obezbedili sav materijal potreban za slikanje, kako bi polaznici radionice bez imalo muke išli korak po korak do svog remek dela.

 

Učešćem u radionici, ne samo da će se učesnici zabaviti uz muziku i vino, poneti kući svojom rukom naslikanu jednu od najlepših slika svih vremena, već će i pomoći da Vukan stigne do svog leka i pobedi SMA dijagnozu.

 

Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1.). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

 

 

Pre 6. meseci Vukan je primio jedinu terapiju dostupnu u Srbiji, Spinrazu, zahvaljujući kojoj lakše guta hranu i diše, ali to nije dovoljno. Jedina nada za Vukanov život je genska terapija Zolgensma. Međutim, ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

 

Svi zainteresovani mogu da rezervišu svoje mesto putem mejla paintandwinebeograd@gmail.com ili na broj telegona: +38164-2424-714. Humanitarna radionica za Vukana vas čeka!

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište