fbpx

header

Humanitarna izložba na Dorćolu: Od keramike, preko nakita, do fotografije

Izlozba

U Galeriji Zavoda, 22. i 23 decembra biće predstavljena prodajna ArtLink-ova izložba radova primenjene umetnosti.

 

Izložba u organizaciji Umetničke asocijacije ArtLink i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka trajaće od 17 do 20 časova u ulici Rige od Fere u Beogradu.

 

Na izložbi će biti dostupni radovi iz različitih oblasti primenjenog stvaralaštva kao što su keramika, tekstil, koža, nakit, minijatura, fotografija, grafika… Novogodišnji bazar deo je ArtLink-ove humanitarne inicijative Umetnici umetnicima, čiji je cilj podrška mladim muzičkim talentima.

 

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studija za keramiku Đir autorke Milice Petrović, umetnički nakit brendova Numen Porcelain, TOTA art forms i Delight me, tekstilne lutkice DA-NA-NA predmeti od kože scenografkinje Ksenije Terzović, minijature Simone Pavlović, potom slike, grafike i fotografije renomiranih umetnika Nikole Žigona, Zorice Obradović Lončar, Budimira Dimitirjevića, Maria Đikovića, Mie Medaković Topalović, Jakše Vlahovića i Marije Dokmanović.

 

Povodom toga,  v.d. direktora Zavoda Marko Krstić rekao je da Zaprokul kao institucija ima u fokusu inicijative koje afirmišu različite oblasti kulture.

 

 

– Zavod za  proučavanje kulturnog razvitka nastavlja da pruža podršku umetnicima i pomaže im da svoja dela predstave publici – rekao je Krstić.

 

Umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković osvrnula se na činjenicu koliko je pandemija uticala na umetnike i njihov rad, kao i samu prezentaciju publici.

 

– U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink je kreirao novu platformu i fond Umetnici za umetnike. Poseban značaj za ArtLink ima saradnja sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka kao institucijom koja na višeslojan način u središtu svojih aktivnosti ima umetnost, kulturu i njihov društveni kontekst – rekla je pijanistkinja Višekruna Janković.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište