fbpx

header

„Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu“

Vlada Divljan

Povodom rođendana Vlade Divljana, u utorak, 10. maja u Parobrodu biće organizovana projekcija filma, tribina i koncert, Divljanu u čast.

 

Projekcija filma „Nebeska tema“ reditelja Mladena Matičevića zakazana je u 17 sati. U 19 časova je tribina „Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu“ na kojoj je moderator Aleksandar Đuričić, a u 21 sat koncert benda “(ne)normalni”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UK Parobrod (@ukparobrod)

 

Na tribini “Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu” pričaće se o simbolu dobrog života, kvalitetne muzike i raspoloženja koje se nosilo u krčagu i delilo sa prijateljima, a to je između svega ostalog, bio je i jeste Vlada Divljan. Taj dečko nije obećavao, on je ispunjavao sve naše snove, mamio uzdahe, učio nas kako treba da se pleše i njiše, vodio nas je na more, ljubavlju terao kišu i pravio radosne dane. Bio je svetionik i kada je ovde bio mrkli mrak, a on svetli i dalje. I svojim osmehom i svojim glasom. Neponovljivo je njegovo preplitanje tananih emocija protkano istinskom ljubavlju prema svemu što vredi.

 

O Divljanu na tribini govore Mladen Matičević, Dubravka Marković, Zdenko Кolar, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Maks i još neki koji nisu želeli da budu najavljeni, a imaju šta da kažu.

 

„Nebeska tema“ scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama.

 

Nakon filma i tribine, publika će biti u prilici da uživa i u koncertu beogradskog sastava “(ne)normalni”. Bend ima dva autorska albuma – „(ne)kompatibilnosti“ i „Refren za poneti“, a ovog puta čuće se pesme u ulozi Vlada Divljan Tribute benda, po kom su poznati širom regiona.

 

Ulaz za sve događaje je slobodan.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište