fbpx

header

„Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu“

Vlada Divljan

Povodom rođendana Vlade Divljana, u utorak, 10. maja u Parobrodu biće organizovana projekcija filma, tribina i koncert, Divljanu u čast.

 

Projekcija filma „Nebeska tema“ reditelja Mladena Matičevića zakazana je u 17 sati. U 19 časova je tribina „Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu“ na kojoj je moderator Aleksandar Đuričić, a u 21 sat koncert benda “(ne)normalni”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UK Parobrod (@ukparobrod)

 

Na tribini “Hajde da pričamo o… Vladi Divljanu” pričaće se o simbolu dobrog života, kvalitetne muzike i raspoloženja koje se nosilo u krčagu i delilo sa prijateljima, a to je između svega ostalog, bio je i jeste Vlada Divljan. Taj dečko nije obećavao, on je ispunjavao sve naše snove, mamio uzdahe, učio nas kako treba da se pleše i njiše, vodio nas je na more, ljubavlju terao kišu i pravio radosne dane. Bio je svetionik i kada je ovde bio mrkli mrak, a on svetli i dalje. I svojim osmehom i svojim glasom. Neponovljivo je njegovo preplitanje tananih emocija protkano istinskom ljubavlju prema svemu što vredi.

 

O Divljanu na tribini govore Mladen Matičević, Dubravka Marković, Zdenko Кolar, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Maks i još neki koji nisu želeli da budu najavljeni, a imaju šta da kažu.

 

„Nebeska tema“ scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama.

 

Nakon filma i tribine, publika će biti u prilici da uživa i u koncertu beogradskog sastava “(ne)normalni”. Bend ima dva autorska albuma – „(ne)kompatibilnosti“ i „Refren za poneti“, a ovog puta čuće se pesme u ulozi Vlada Divljan Tribute benda, po kom su poznati širom regiona.

 

Ulaz za sve događaje je slobodan.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište