fbpx

header

Gde na trčanje? Klubovi koji će vam biti sjajan partner

trčanje-beograd-trkacki-klub-2022

Nakon maratona u Beogradu, u trčanju svake godine, i oni kojima to možda pre nije palo na pamet, mnogi požele da se oprobaju. Trčanje zapravo nikada nije bilo lakše. Iako se čini da većina ljudi uopšte ne voli da trči, pitajte svoje poznanike, slika na ulicama Beograda nikada nije bila lepša. Ako je ikada postojao pravi trenutak da se počne, to je upravo ovo doba godine. Mada je možda bolje kada su niže temperature. 

 

Ada Ciganlija, Zemunski kej, staza ispod Brankovog mosta, Savski nasip… Ovo su samo neke od lokacija na kojima se mogu videti veće grupe trkača. Ukoliko ne volite da trčite sami i potrebno vam je društvo, trkački klubovi su „partner“ kog ste tražili. Ako nemate ni dana staža u trčanju, to nije problem jer svako ima pravo da se im se pridruži. Bar onima koji nude različite nivoe za trčanje i grupe za početnike.

 

Klubovi funkcionišu na osnovu mesečne članarine, svaki od njih nudi plan i program trčanja i trenere.

 

Belgrade Running Club

 

BRC je rekreativni trkački klub, za početnike, ali i one iskusnije. U svojoj ponudi imaju različite nivoe: početnici: škola trčanja, polumaratonci, maratonci, snaga: BRC lean & fit, mladi, jutro: business squad, priroda, trail crew, seniori: nordijsko hodanje. Takođe, imaju programe za kompanije, ali i individualne treninge koji se održavaju onlajn.

 

 

Klub BRC osnovan je 2009. godine i tada su osnivači kao pioniri rekreativnog trčanja sproveli prva organizovana otvorena grupna trčanja u Beogradu. Već su 2011. godine smo osnovali prvi trkački klub. Time vole da kažu da je počela nova era trčanja u Srbiji koja danas broji na desetine sličnih grupa i klubova u Beogradu i Srbiji.

 

Cene zavise od programa koje možete videti na njihovom sajtu. U članarinu su uključeni: prilagođeni i provereni trenažni programi, minimum 3 organizovana treninga nedeljno, a možeš trenirati i do 4x nedeljno, zimi se trenira snaga u toplim halama, treneri su studenti generacija na DIF-u, registraciju u Srpskom Atletskom Savezu, ali i majcu BRC na poklon, kao i lekarski pregled.

 

Capital Crew Belgrade

 

Capital Crew Belgrade je trkački klub koji se bavi pripremom rekreativaca i takmičara za trke od 5km do 42km.

 

Članarina u ovom klubu obuhvata: vođene grupne treninge na otvorenom u trajanju od 50 – 80 min,  3 treninga kombinovana nedeljno (trčanje + vežbe), ukupno 47 grupnih treninga, 5 praktičnih predavanja, rad sa stručnim trenerima rekreativnog trčanja, testiranje fizičke spremnosti na početku i kraju programa, pravu trkačku majicu od tehničkog materijala, rad u grupama limitirane veličine, zatvorenu facebook grupu za komunkaciju trenera i članova grupe, štampani vodič za početnike u rekretivnom trčanju „Trčanje za neupućene“, poklon sesiju istezanja 1-na-1 u prvom Stretch Well studiju, zatvorenu grupu za komunikaciju članova celog kluba, diplomu o uspešno završenom programu trčanja, diplomsku žurku, zajedničko učešće na trkama u zemlji i inostranstvu i popuste kod njihovih partnera.

 

 

Savetuju da se na trening dođe 10-15 minuta ranije, u sportskoj opremi i da se ponese suva presvlaka za posle. Uvek je obezbeđeno mesto za bezbedno ostavljanje stvari. Kompletan trening se održava na otvorenom s tim da postoji natkriven prostor ispred kluba koji trkače po potrebi štiti od kiše za vreme zagrevanja i vežbanja. Svi su podeljeni u grupe prema fizičkoj spremi. Svaka grupa ima svog trenera koji je sa trkačima svaki trening. U početku obavezno postoje pauze u trčanju. Pauza može da bude aktivna (šetnja) ili pasivna (stojimo u mestu). Ceo trening traje od 50 do 80 minuta.

 

Running Tribe

 

Ovaj klub je oformio tim stručnjaka u svojim oblastima, koji pored bogatog znanja i iskustva pružaju i pravu podršku svojim trkačima na stazi i van nje. Svaki član ima svoje specifičnosti, koje doprinose boljem funkcionisanju tima i samog kluba.

 

Klub je osnovan u maju 2015. godine, a osnovna ideja Running Tribe-a je zdrav način života kroz treninge i druženja. Bave se pripremom rekreativaca za učešće na polumaratonskim i drugim trkama. Klub nudi tri kategorije: školu trčanja, trkački klub i vikend trkač.

 

 

U članarinu ulazi: rad sa školovanim trenerima sa DIF-a, stručnjacima za atletiku i fitnes, vođeni treninzi – zagrevanje, trčanje, vežbe snage, tehnike i rastezanje, rad u malim grupama, treneri uvek trče sa svojom grupom, tu je i mobilna aplikacija, mesečni program rada, testiranje fizičke kondicije na početku i kraju programa, mogućnost detaljnog merenja telesne kompozicije (mišićna masa, masti, BMI) i praćenje napretka, organizovana zajednička putovanja na trke, tematski treninzi, žurke i druženja za sve članove kluba, a tu su i brojni popusti kod partnera.

 

Trail running & fitness club

 

Ovo je prvi klub koji nudi individualne programe i planove trkačkih i fitnes treninga. Klub se rodio nakon dugogodišnjeg rada u rekreativnom fitnesu i dugačkog staža i velike ljubavi prema trčanju.

 

Nude individualne i vođene treninge sa maksimalno 4 vežbača u grupi. Tako mogu u potpunosti da se posvete svakom svom članu. Na takav način temeljno se prati napredak, osluškuje se, motiviše i ne odustaje od postavljenih ciljeva.

 

Klub je podeljen je u 3 zone: kardio i trening snage, istezanje i kor i zona za funkcionalni trening. Zone su planski postavljne kako bi se u svakom trenutku poštovala individualnost svakog vežbača.

 

Takođe, ovaj klub za trčanje nudi i prvi besplatan trening kako biste videli da li odgovara vašem senzibilitetu i potrebama.

 

RUNNING

 

RUNNING je atletski klub osnovan u novembru 2012. godine koji se bavi organizovanjem treninga i sportskih događaja. Ovo je prvi trkački klub u Srbiji koji ima cilj da sport učini pristupačnijim i bližim mladim ljudima u Srbiji na zabavan i moderan način.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by runningserbia (@runningserbia)

 

Osnovno članstvo u RUNNING-u iznosi 800 dinara mesečno i njime je svim članovima obezbeđeno: korišćenje naših prostorija (svlačionice, tuševi, ormarići) 24 sata svaki dan u ulici Kozjačka 3-5 (DKC Majdan), savetovanje trenera i nutricioniste oko programa trčanja i ishrane, prisustvo zajedničkim treninzima trčanja subotom (10.30h), majica, kačket, znojnica i peškir kluba.

 

Postoji i napredno članstvo koje iznosi 2.200 dinara mesečno i osim navedenog obuhvata i prisustvo na treninzima snage, stabilizacije i rastezanja ponedeljkom u 18 časova.

 

Belgrade Urban Running Team

 

BURT je grupa koju čine trkači, kao i oni koji to tek treba da postanu. Ovom klubu nije bitno da li ste početnik ili ne. Pozivaju sve koje zanimaju nove stvari, koji žele da saznaju šta je „Bridge the gap“ i posle svakog trčanja gradom uživaju u druženju. Za sebe vole da kažu da BURT nije samo trkački tim već svojevrsni način života.

 

 

Kolaboracija trkača iz Beograda i Zagreba

 

Dva grada, dve nacije i dve trkačke posade ujedinjene su u jednu porodicu – 442 Crew. Belgrade Urban Running Team i Zagreb Runners shvatili su da dele istu strast, stil života, iste ideje za svetliju budućnost, zajedničku ljubav i viziju da trkačke ekipe mogu i hoće da prevaziđu politiku.

 

Trku 442 trčali su u parovima, osam parova, svako po 15 kilometara, pa su onda odmarali. Ta trka je trajala oko 45 sati. Naziv trke „Štafeta 442“ potekao je od rastojanja između Beograda i Zagreba. Tada nisu išli autoputem, već sporednim putevima i slučajno istrčani 442 kilometara.

 

Izbor je veliki, kao što smo napomenuli, i za početnike i za iskusne trkače. Na vama je samo da izaberete ko vam više odgovara, ukoliko niste solo trkač. Jer, trčanje jeste timski sport.

 

Međutim, ako već godinama niste aktivni i niste ljubitelji trčanja, onda je za vas idealno nordijsko hodanje. Ova vrsta aktivnosti je najjednostavniji način da se aktivirate. Pročitajte više o tome ovde. 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište