fbpx

header

Forum socijalnih inovacija pod sloganom “širi dobar uticaj”

U sredu, 15. juna, u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu, održaće se međunarodna konferencija pod sloganom “Širi dobar uticaj”. Ovom prilikom okupiće se socijalni inovatori, socijalni preduzetnici, mladi preduzetnici, organizacije, kompanije i predstavnike međunarodnih organizacija.

 

Forum socijalnih inovacija ima za cilj da ujedini ideje i energiju prisutnih. Želja im je da stvore prostor za još veći uticaj i dalji razvoj socijalne ekonomije. Forum je posvećen podsticanju inovativnih i održivih rešenja za društvene izazove i ove godine nudi bogat i dinamičan program.

 

Program uključuje stručne razgovore, interaktivne sesije i grupne diskusije sa vodećim stručnjacima, socijalnim preduzetnicima i socijalnim investitorima.

 

 

Jedanaest preduzeća predstaviće gostima svoje proizvode i usluge, porazgovarati sa zainteresovanim posetiocima o svom poslovanju i društvenim problemima koje rešavaju i eventualno započeti neka nova partnerstva.

 

Uvodni razgovor biće posvećen najnovijim trendovima u oblasti socijalne ekonomije na nivou EU i uključiće razgovor o Evropskom akcionom planu za socijalnu ekonomiju i njegovom značaju za razvoj socijalnih preduzeća.

 

Na narednoj sesiji, predstavnici OCD iz regiona potpisaće i lansirati Deklaraciju civilnog društva Zapadnog Balkana o socijalnoj ekonomiji.

 

Naredni panel biće posvećen implementaciji Zelene agende u Srbiji, postignutim rezultatima i planiranim aktivnostima, a govornici će takođe razgovarati o tome kako komplementarnost zelene, socijalne i digitalne ekonomije može doprineti inkluzivnijem, solidarnijem i održivijem društvu.

 

 

Učesnici konferencije imaće priliku da čuju i o novim finansijskim instrumentima skrojenim po meri socijalnih preduzeća, nakon čega će uslediti Okrugli stolovi, program u kom velike kompanije pozivaju mikro, mala i socijalna preduzeća na sesiju umrežavanje i razmenu poslovnih prilika i dobrih praksi.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište