fbpx

header

Festival studentskog filma od 24. do 26. decembra

Festival studentskog filma po 19. put održava se u organizaciji sudenata Fakulteta dramskih umetnosti, a ovoj put pod sloganom “Samo u snu” u Jugoslovenskoj kinoteci u periodu od 24. do 26 decembra.

 

Fokus festivala ovoga puta usmeren je na nova iskustva i tumačenje filmova, a publika festivala će u okviru glavnog takmičarskog programa imati priliku da vidi 24 filma filmskih škola iz Meksika, Rusije, Argentine, Rusije, SAD, Kostarike i drugih – u kategorijama igrani, dokumentarni i animirani film.

Selektor filmova za glavni takmičarski program je filmski reditelj Nemanja Ćeranić, dok su Ivan Ikić, filmski reditelj, Martina Krivokapić, producentkinja i Pavle Vučković, filmski reditelj u žiriju ovogodišnjeg Festivala studentskog filma.
Svečano otvaranje festivala održaće se u petak, 24. decembra u Jugoslovenskoj Kinoteci (Uzun Mirkova 1), sa početkom od 17h.

Program Festivala studentskog filma organizovan je kroz glavni, prateći i pretprogram.

Prateći festivalski program biće realizovan kroz radionicu kreativnog dokumentarnog filma, nastalu u saradnji sa Udruženjem dokumentarista Srbije DOKSrbija, koja će se održati 21.decembra u Multimedijalnoj sali Jugoslovenske kinoteke, kao i tumačenje filma i diskusiju u saradnji sa UK Parobrod i Udruženjem studenata psihologije „Stimulus“ pod imenom „Ko ovu dramu režira – Tarkovski Frojdovim očima“, zakazanu za 23. decembra u bioskopu UK Parobrod.

 

Ne propustite Festival studentskog filma od 24-16. decembra.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište