fbpx

header

Festival Prepad u Dvorani Kulturnog centra Beograda

Festival-Prepad-2022

Inicijativa mladih kreativaca „Prepad“ drugi put organizuje „Prepad festival“ u Dvorani kulturnog centra Beograda. Zimska varijanta festivala nosi ime „Prehlad“.

 

„Prepad“ je inicijativa mladih kreativaca spremnih da se pridruže našoj široj kulturno-umetničkoj sceni. Cilj im je da povežu mlade umetnike i da daju priliku da pokažu svoje talente.

 

Ove godine prepadnuta ekipa raspisala je konkurs za učešće, tako da će se na festivalu naći nova lica, iz gradova širom Srbije.

 

Festival se održava 5. i 6. februara od 16 do 20 sati.

 

Program za subotu počinje otvaranjem festivala, vođenjem kroz izložbu fotografija i likovnih radova, zatim slede čitanje poezije i projekcije filmova.

 

U nedelju program počinje izložbom, zatim sledi Q&A intervju sa umetnicima u foajeu DKCa, čitanje poezije i koncert.

 

Učesnici Festivala dele se po kategorijama film, muzika, fotografija, likovne umetnosti i poezija.

 

Učesnici u kategoriji film su Maša Rudović, Luka Mihailović i Andrej Benčina. Za muziku su zaduženi Jovan Radovanović, Ubili su batlera, Nikola Trišić i Tamara Stojanović. Moći će da se pogledaju fotografije Helene Jovanović, Emilije Kosić, Nike Milinović, Andreja Tasevskog i Mine Budimirović.

 

Likovne umetnosti pripadaju Ani Božičković, Jani Terzić, Milici Đorđević, Jovani Preradović, Ivi Šerović i Lei Balaževski. U kategoriji poezija nalaze se pesnici Mina Simendić, Ivana Jovanović, Dimitrije Nikolić, Vuk Vujčin, Vuk Popadić, Nemanja Lukić, Andrija Ratković, Jana Kitić, Tijana Šakić, Maša Petrović i Jana Drobnjaković.

 

S obzirom na trenutke epidemiološke mere, broj ljudi dozvoljen u prostorijama Dvorane kulturnog centra Beograda je ograničen. Posetioci su u obavezi da se najave putem instagram naloga festivala slanjem poruke.

 

 

– Molimo sve zainteresovane da u poruci naglase za koji program se prijavljuju, potrebno je napisati datum i vreme iz satnice festivala – javljaju organizatori.

 

Festival je moguće pratiti i uživo putem Instagram naloga @prepad.fest kao i putem @kulturni_centar_beograda. Snimci sa festivala će kasnije biti okačeni na Youtube kanalu Prepad Fest.

 

Izložba u okviru festivala traje do kraja februara.

 

Festival Prepad – detaljan program

 

Subota – 5. februar

 

16 – 16.30 – otvaranje izložbe

16.30 – 17.30 – vođenje kroz izložbu

17.30 – 18 – pauza

18 – 19 – poezija

19 – 19.15 – pauza

19.15 – 20 – filmovi

 

Nedelja – 6. februar

 

16 – 17 – Q&A

17 – 17.30 – pauza

1730 – 18.30 – poezija

18.30 – 18.50 – pauza

18.50 – 20 – muzika

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište