fbpx

header

Festival epske fantastike u Domu omladine

festival-epske-fantastike-2022

Festival epske fantastike biće održan 22. januara u Domu omladine Beograda sa početkom od 13 časova.

 

Cena ulaznice na festival je 300 dinara.

 

Ovogodišnje izdanje Festivala biće malo drugačije. Cosplay takmičenje će biti održano u revialnom delu programa.

 

– Ovom prilikom dajemo mogućnost, kako veteranima, tako i novim snagama da stanu na scenu i pokažu svoje viđenje omiljenog lika – navode organizatori Festivala epske fantastike.

 

Za učestvovanje u reviji je potrebno dostaviti: ime i prezime, ime lika, ime franšize kojoj lik pripada, kontakt telefon, link ka profilima na društvenoj mreži i mejl adresu.

 

Podatke slati na mail: damjan.silbaški747@yahoo.com ili porukom na njegov Fejsbuk profil.

 

Svi učesnici revije imaju besplatan ulaz na festival.

 

Festival epske fantastike – program

 

Tokom Festivala, posetioci će moći da posete pet tribina u sali Amerikana. Od 14 časova će Aleksandar Petrović „Celtic“ i Marko Miranović govoriti o temi „Elrik od Melnibonea ili Priče sa kraja vremena“. Već od 15 časova će biti razgovora o sagi „The Witcher“ sa Markom Miranovićem i Damjanom Silbaskim.

Od 16 sati, Marko Vasić će sve zainteresovane uvesti u „Podzemni svet u Tolkinovom Legendarijumu“. Zatim, u 17 časova biće priče o video igri „Warhammer 40k: čovečanstvo pre „Imperijuma“ i „jeres“ veštačke inteligencije“ koju će voditi Vladimir Stanković.

 

Tribina o Cosplay takmičenju

 

”Sličnosti i razlike u proizvodnji kostima za potrebe Filma i Cosplay takmičenja” je panel diskusija u okviru koje će publici biti objašnjen proces izrade kostima.

 

Gosti na trbini su kostimograf Ivana Vasić, Borivoje Naumovski, poznatiji kao Ori Cosplay i Stormy DS Cosplay, jedan od veterana Cosplay scene u Srbiji.

 

Ivana Vasić English Kostimograv sa iskustvom rada u holivudskim projektima je zaslužna za dizajn kostima u seriji „Predstraža“. Serija čije su 3 od 4 sezone snimane u Srbiji. Učestvovala je u osmišljavanju paviljona Srbije na Expo 2020 Dubai. Radila je na proizvodnji velikog broja pozorišnih predstava.

 

Borivoje Naumovski, poznatiji kao Ori Cosplay jedan je od najpoznatijih srpskih kosplejera, kako kod nas, tako i u inostranstvu. On je čest gost na našim Cosplay tribinama i njegovom dolasku se neizmerno radujemo.

 

 

Stormy DS Cosplay, jedan od veterana Cosplay scene u Srbiji. Osvajač mnogih nagrada na Cosplay takmičenjima u Srbiji i u inostranstvu. Na Festivalu epske fantastike je često bio prvi u ulozi takmičara, a može da se pohvali prvom ulogom sudija na raznim takmičenjima.

 

Moderator na tribini o kospleju je Damjan Silbaški koja počinje u 19 časova.

 

Uz tribinski, Festival epske fantastike spremio je i muzički deo. Duet “The Fates” koji čine Irena Matović i Milica Keckarovski izvodiće pesme iz popularnih franšiza, kao i izbor srednjovekovne muzike. Akcenat je na vokalnoj izvedbi, uz povremeno korišćenje perkusija i žičanih instrumenata. Očekujete poznate tonove iz filmova Gospodar prstenova, The Witcher, Dragon Age ili Elder Scrolls.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište