fbpx

header

Femix Fest na tri lokacije u Beogradu

Femix-Fest-2022

Festival autorstva mladih žena Femix Fest održaće se uživo u KC Gradu, UK Parobrodu i Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograd.

 

Prošlogodišnje izdanje okupilo je više od 100 autorki iz zemlje i regiona iz različitih umetničkih oblasti, kulturnog sektora i industrija.

 

Ovogodišnji cilj jeste osvrtanje na promene, novosti i postignuća zajedničkog zalaganja za rodnu ravnopravnost na domaćoj kulturnoj sceni. Festival će biti okrenut i ka novim izazovima, novim vidovima diskriminacije i seksizma, te nove i aktuelne načine borbe i primere aktivizma za rodno ravnopravnu muzičku, filmsku, pozorišnu, strip, street art, te sveukupnu umetničku i kulturnu scenu u Srbiji i regionu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Projekat Femix (@projekat.femix)

 

Festivalski program će se od 15. do 17. aprila 2022. godine održati na tri lokacije. Jedan deo sadržajai će se prenositi onlajn.

 

Femix Fest – program

 

U petak 15. aprila zakazano je otvaranje festivala od 18 časova u KC Gradu. Tada će se publici obratiti saradnice kolektiva Femix.

 

Od 18.30 održaće se grupni razgovor sa akterkama sa domaće aktivističke i umetničke scene o mogućnostima za zaštitu učenica/ka i studentkinja/ata umetničkih i drugih škola i fakulteta, svih mladih žena, kao i radnica/ka u kulturi i umetnosti od različitih vidova diskriminacije i uznemiravanja.

 

Za druženje i atmosferu nakon formalnog dela prve večeri festivala biće zadužena DJ Časna sestra – Marija Nikolić.

 

Tokom dva dana vikenda, 16. i 17. aprila publiku u KC Gradu očekuje rasnovrstan program. Tu su panel o ženama u street artu, filmski program, radionica dramaturškinje Tanje Šljivar. Publika može da očekuje i vođeni razgovor sa vizuelnom umetnicom Andrijanom Vešović – Zombijanom. Takođe, preliminarno će biti predstavljeni rezultati studije „Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost“ koje se realizuje uz podršku UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Projekat Femix (@projekat.femix)

 

Subota veče, 16. april od 20 časova, u UK Parobrod rezervisana je za muzički program. U okviru programa će nastupiti učesnice prošlogodišnjeg izdanja Femiksete – Majka Mara, Sanja Stevanov, Realma i Jasmina Todorović.

 

U nedelju, 17. aprila u 19.30 u Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograd biće otvorena kolektivna izložba strip autorki „Vratiti svoje vreme“. Publika će na ovoj izložbi imati priliku da vidi radove Danice Jevđović, Jane Adamović, Dragane Radanović i Ane Milojković.

 

Detaljan program festivala svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Femixa.

Povezane vesti

Besplatne-usluge-karijernog-savetovanja-BOS-karijera-2022

Besplatne usluge karijernog savetovanja

Beogradska otvorena škola sada nudi besplatne usluge karijernog savetovanja, individualno karijerno savetovanje za sve mlade. Može biti onlajn (putem ZOOM-a ili neke druge onlajn platforme) ili uživo – u prostorijama Beogradske

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište