fbpx

header

Femix Fest na tri lokacije u Beogradu

Femix-Fest-2022

Festival autorstva mladih žena Femix Fest održaće se uživo u KC Gradu, UK Parobrodu i Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograd.

 

Prošlogodišnje izdanje okupilo je više od 100 autorki iz zemlje i regiona iz različitih umetničkih oblasti, kulturnog sektora i industrija.

 

Ovogodišnji cilj jeste osvrtanje na promene, novosti i postignuća zajedničkog zalaganja za rodnu ravnopravnost na domaćoj kulturnoj sceni. Festival će biti okrenut i ka novim izazovima, novim vidovima diskriminacije i seksizma, te nove i aktuelne načine borbe i primere aktivizma za rodno ravnopravnu muzičku, filmsku, pozorišnu, strip, street art, te sveukupnu umetničku i kulturnu scenu u Srbiji i regionu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Projekat Femix (@projekat.femix)

 

Festivalski program će se od 15. do 17. aprila 2022. godine održati na tri lokacije. Jedan deo sadržajai će se prenositi onlajn.

 

Femix Fest – program

 

U petak 15. aprila zakazano je otvaranje festivala od 18 časova u KC Gradu. Tada će se publici obratiti saradnice kolektiva Femix.

 

Od 18.30 održaće se grupni razgovor sa akterkama sa domaće aktivističke i umetničke scene o mogućnostima za zaštitu učenica/ka i studentkinja/ata umetničkih i drugih škola i fakulteta, svih mladih žena, kao i radnica/ka u kulturi i umetnosti od različitih vidova diskriminacije i uznemiravanja.

 

Za druženje i atmosferu nakon formalnog dela prve večeri festivala biće zadužena DJ Časna sestra – Marija Nikolić.

 

Tokom dva dana vikenda, 16. i 17. aprila publiku u KC Gradu očekuje rasnovrstan program. Tu su panel o ženama u street artu, filmski program, radionica dramaturškinje Tanje Šljivar. Publika može da očekuje i vođeni razgovor sa vizuelnom umetnicom Andrijanom Vešović – Zombijanom. Takođe, preliminarno će biti predstavljeni rezultati studije „Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost“ koje se realizuje uz podršku UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Projekat Femix (@projekat.femix)

 

Subota veče, 16. april od 20 časova, u UK Parobrod rezervisana je za muzički program. U okviru programa će nastupiti učesnice prošlogodišnjeg izdanja Femiksete – Majka Mara, Sanja Stevanov, Realma i Jasmina Todorović.

 

U nedelju, 17. aprila u 19.30 u Filmskoj galeriji Kulturnog centra Beograd biće otvorena kolektivna izložba strip autorki „Vratiti svoje vreme“. Publika će na ovoj izložbi imati priliku da vidi radove Danice Jevđović, Jane Adamović, Dragane Radanović i Ane Milojković.

 

Detaljan program festivala svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Femixa.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište