fbpx

header

Dumpling party u Beogradu: Naučite nove recepte

dumpling-party-beograd-2022

Nova žurka kuvanja koju organizuje Belgrade kitchen party donosi nam recepte za nadeve od mesa ili bez – dumpling-e.

 

Svaka kultura ima svoju vrstu dumplings-a svih veličina i oblika. Od raviola do pierogi-a, empanada do samosa, ideja da se nešto omota oko nečeg aromatičnog ukusa nije novi koncept.

 

Azijske kulture dale su svetu čitavu azbuku dumplings-a od japanskog akašijakija do nepalskih moma, korejskog piesonua do kineskog zhalianga. Što znači, bez obzira koju kulturu želite da istražite, verovatno postoji bar jedna ili dve vrste tradicionalnih dumplings-a za probati.

 

Dumpling party zakazan je za 20. maj sa početkom u 19 časova u prostorijama Belgrade kitchen party-ja.

 

U saradnji sa „Oh Dumpling“ restoranom iz Beograda, posetioci će istražiti kineske ukuse i dobro prepoznatljiv za njih nadev od svinjskog mesa.

 

U kineskoj kulturi ako ste u svađi sa nekim, kroz zajedničko pripremanje dumlingsa vaš odnos postaje mnogo čvršći i sve nesuglasice nestaju kad se knedle zamotaju. Kao i u srpskoj kuhinji – rola se negativa i širi samo pozitiva.

 

Na radionici dumlings-a razvlače svi testo zajedno, pune nadevom i zajedno svi kuvaju/prže. Kao starter na meniju su i prolećne rolnice i slatko kiseli umak, a za dezert se očekuje fritirana banana.

 

Cena kotizacije iznosi 3.500 dinara. Rezervacije za ovaj događaj se mogu obaviti putem poruke na njihovoj Fejsbuk stranici.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište