fbpx

header

Desetine umetnika nastupa na beogradskom festivalu Krokodil

Festival Krokodil

U okviru XIV festivala Krokodil, koji će se pod sloganom “Godina magijskog mišljenja” odigrati od 17. do 19. juna, na više lokacija u Beogradu, biće nekoliko različitih programa.

 

Šta se sve dešava u Beogradu tokom juna?

 

Prve večeri, u petak, 17. juna u 20 sati, u Amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije (Mihaila Mike Jankovića 6), nastupiće mnogi umetnici. Prvi će na scenu izaći Aleksandar Šurbatović i Arijana Harviks, pa Ivan Bevc i Mirjana Кaranović sa programom posvećenom velikoj glumicici “In memoriam – Mira Furlan”. Nakon toga sledi mini koncert – Marčelo, Margaret Atvud (online), potom čuvenin Dušan Petričić, a onda Asja Bakić. Razgovore će voditi Mima Simić, Rumena Bužarovska, Daško Milinović, Jasmina Ahmetagić i Silvija Monros.

 

U subotu, 18. juna od 20 časova učestvuju Boris Dežulović, Jasminka Petrović i Radivoj (Raša) Andrić, Ilija Đurović, mini kocert – Ana Ćurčin, Predrag Кoraksić – CORAX, Tena Štivičić (scensko čitanje: Vladica Milosavljević i Hana Selimović) i Ana Marija Grbić. Razgovore druge večeri festivala će voditi Mima Simić, Daško Milinović, Jasmina Topić i Dejan Matić.

 

Drugi dan vikenda, u nedelju, 19. juna od 19 časova nastupaju Connecting Emerging Literary Artists – Arijana Bonaci (Italija), Andraž Rožman (Slovenija), Lisa Veda (Holandija) i prevoditeljice Ana Popović, Jelena Dedeić i Bojana Budimir. Na binu potom izlazi Poets Sounds – glasovni trio Sprechbohrer iz Nemačke, Tone Avenstrup iz Norveške, Кatalin Ladik iz Mađarske i Mia Toivio iz Finske.

 

XIV festival Krokodil ima i debatni program koji će se održati u subotu 18. juna od 11 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21). Učestvovaće novinari protiv rasizma – Iva Parađanin (Buro), Stefan Slavković (LiceUlice/NIN), Aleksandar Đuričić (Nova) i Milena Berić (Кrokodil).

 

U okviru XIV festivala Krokodil prvog dana manifestacije održaće se i “Dečiji omladinski program”. Ulaznice je neophodno obezbediti samo za prve dve večeri Festivala КROКODIL, u petak i subotu 17. i 18. juna.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište