fbpx

header

Delikatesni ponedeljak: Okusite noć Persije u KC Gradu

Delikatesni-ponedeljak-kc-grad-2022

Uživajte u ukusima i mirisima persijske kuhinje zajedno sa kuvarom Miadom u Kulturnom centru Grad – stiže delikatesni ponedeljak.

 

Kuvar Miad će za posetioce spremiti dva različita jela, pogodna i za vegetarijance, ali i za ljubitelje mesa. Prvo jelo je Mirza Ghasemi, a drugo Joojeh Kabab.

 

Mirza Ghasemi je vegetarijansko jelo koje se pravi od plavog patlidžana, paradajza, crnog i belog luka i sa dosta začina, među kojima su kari i kurkuma.

 

Joojeh Kabab je najpopularnije letnje jelo iz Irana. To je kebab od pilećeg belog mesa koje ima poseban ukus. Meso se dan pre spremanja stavlja u marinadu od šafrana i soka limete. Kebab se služi u lavash hlebu sa salatom i jogurtom.

 

Miad je poreklom iz Irana, ali trenutno živi i studira u Beogradu. Student je međunarodne politike, ali je oduvek bio zaljubljen u kuvanje.

 

– Ljubav prema kuvanju sam nasledio od svog oca koji je kuvar u svojoj dobrotvornoj organizaciji u Iranu. Od malena sam bio njegov pomoćnik u kuhinji i tako sam odrastao okružen persijskim začinima i ukusima. Pridružite mi se na ovom malom putovanju kroz ukuse Persije! – kaže ovaj kuvar.

 

Delikatesni ponedeljak, 9. maja, počinje u 18 časova. Ovog puta je KC Grad spremio posebno iznenađenje za posetioce. U 20 časova su pripremili nastup gde će svi zajedno pevati najpopularnije iranske pesme.

 

Cena bona iznosi 350 dinara.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište