fbpx

header

Delikatesni ponedeljak: Okusite noć Persije u KC Gradu

Delikatesni-ponedeljak-kc-grad-2022

Uživajte u ukusima i mirisima persijske kuhinje zajedno sa kuvarom Miadom u Kulturnom centru Grad – stiže delikatesni ponedeljak.

 

Kuvar Miad će za posetioce spremiti dva različita jela, pogodna i za vegetarijance, ali i za ljubitelje mesa. Prvo jelo je Mirza Ghasemi, a drugo Joojeh Kabab.

 

Mirza Ghasemi je vegetarijansko jelo koje se pravi od plavog patlidžana, paradajza, crnog i belog luka i sa dosta začina, među kojima su kari i kurkuma.

 

Joojeh Kabab je najpopularnije letnje jelo iz Irana. To je kebab od pilećeg belog mesa koje ima poseban ukus. Meso se dan pre spremanja stavlja u marinadu od šafrana i soka limete. Kebab se služi u lavash hlebu sa salatom i jogurtom.

 

Miad je poreklom iz Irana, ali trenutno živi i studira u Beogradu. Student je međunarodne politike, ali je oduvek bio zaljubljen u kuvanje.

 

– Ljubav prema kuvanju sam nasledio od svog oca koji je kuvar u svojoj dobrotvornoj organizaciji u Iranu. Od malena sam bio njegov pomoćnik u kuhinji i tako sam odrastao okružen persijskim začinima i ukusima. Pridružite mi se na ovom malom putovanju kroz ukuse Persije! – kaže ovaj kuvar.

 

Delikatesni ponedeljak, 9. maja, počinje u 18 časova. Ovog puta je KC Grad spremio posebno iznenađenje za posetioce. U 20 časova su pripremili nastup gde će svi zajedno pevati najpopularnije iranske pesme.

 

Cena bona iznosi 350 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište