fbpx

header

Dani nauke i privrede u Beogradu

I ove godine u Beogradu održaće se Dani nauke i privrede i to od 4. do 6. aprila, a zainteresovanima će biti predstavljena inovativna rešenja i primeri dobre prakse saradnje ova dva sektora.

 

Događaj počinje simblično 4. aprila, na Dan studenata, kada će se od 12 časova održati prezentacija timova studenata sa nekoliko fakulteta, koji su uključeni u program stručne prakse „IoT Lab“ Telekoma Srbija. Celokupni događaj smešten je u prostorijama Telekoma Srbije „mts Digitalna fabrika“ (Španskih boraca 22, bivša zgrada ATC Beograd).

 

Drugi dan događaja održaće se već sledećeg dana, 5. aprila 2022. od 10.00 do 13.00 u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala).

 

Nauka

Foto: Pixabay

 

U okviru programa, biće organizovane dve panel diskusije: „Stvaranje afirmativnog ambijenta za zadržavanje i razvoj talenata kroz saradnju nauke i privrede i „Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija“.

 

Treći dan događaja održaće se 6. aprila 2022. od 10.00 u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, I sala), gde će kompanija Festo približiti najnovija dostignuća Industrije 4.0 iz portfolija svetskog tržišnog lidera.

 

Kompanija Festo vodeći je svetski proizvođač opreme za industrijsku i procesnu automatizaciju i lider u oblasti profesionalne obuke u industriji, prestavnicima srednjih škola i fakulteta iz cele Srbije, profesorima, kao i srpskim privrednicima prezentovaće i približiće najnovija dostignuća Industrije 4.0 iz portfolija svetskog tržišnog lidera.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište