fbpx

header

Ciklus „Gnevnih filmova“: Tribina o filmu „Zlatni dečko“

Zlatni-decko-tribina-2022

U okviru ciklusa „Gnevni filmovi“ u Domu omladine biće održana tribina o novom srpskom filmu „Sva iskušenja Zlatnog dečka“.

 

Na tribini učestvuju reditelj, scenarista i producent Ognjen Janković, glumci Jovana Gavrilović i Ljubomir Bulajić i producent Uglješa Jokić. Tribinu će voditi filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić.

 

Tema sedamnaeste tribine u okviru ciklusa „Gnevni filmovi“, i prva u novoj godini, biće sveži bioskopski hit „Zlatni dečko“.

 

Prvi premijerno prikazan sprski film u 2022. godini je sportska drama „Zlatni dečko“. Premijera je održana 11. januara, a film je u redovnu distribuciju ušao dva dana kasnije. Nastao je uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

film-Zlatni-dečko-2022

Film Zlatni dečko

 

Film donosi priču o talentovanom mladom fudbaleru Denisu Markoviću koji kao tinejdžer dolazi do samog vrha svetskog fudbala, ali zbog problema sa ponašanjem ne uspeva da se zadrži na tom nivou i dobija kartu u jednom smeru za dno.

 

Glavnu ulogu u filmu tumači Denis Murić. Značajne uloge u filmu imaju Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Jovana Gavrilović, Ljubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević i Strahinja Blažić.

 

Reditelj debitant Ognjen Janković napisao je scenario za film zajedno sa Vukom Ršumovićem i Aleksom Ršumovićem. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja je Jelena Stefanović, a za šminku je zadužena bila Tanja Vidanović. Film je montirao Nikola Purić. Aleksandar Protić je dizajner zvuka, dok je muziku komponovao Nemanja Mosurović. Specijalne efekte su nastali u okrilju Digitalkrafta. Film su producirali Uglješa Jokić i Ognjen Janković, a izvršna producentkinja je Jelena Radenković.

 

– Već neko vreme sam razmišljao o zapletu koji bi se bavio sudbinom talenta, ili, preciznije, prokletstvom talenta. Očekivano bi bilo da je sudbina mladih talentovanih ljudi svetla i zlatna, samo što to nije uvek tako, kako u sportu, tako i izvan njega. Igrom slučaja, Vuk Ršumović i ja smo čuli sudbine nekoliko mladnih fudbalera, a ja sam odmah shvatio da je to tema filma koji želim da snimim – rekao je Janković.

 

Tribina je zakazana za 4. februar sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

 

O ciklusu „Gnevni filmovi“

 

Podsećamo, Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus filmskih tribina koji vode filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, dugogodišnji hroničari srpskog filma. Treći ciklus „Gnevnih filmova“ će tokom 2022. godine predstaviti osam tribina. U fokusu će biti najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora. Takođe, biće priče i o problemima i fenomenima savremenog društva koje filmovi problematizuju i koji se u njima oslikavaju.

 

– Ovaj ciklus tribina i u novoj sezoni predstavlja svojevrsnu hronologiju aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, biti i svedočanstvo vremena u kome živimo – ističu iz Doma omladine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište