fbpx

header

BRC Plogging kod Brankovog mosta: Za čistiju okolinu

BRC-plogging-2022

Džogirajte i očistite okolinu sa Beogradskim trkačkim klubom. U nedelju, 17. aprila u 9 časova održaće se plogging kod Brankovog mosta, sa novobeogradske strane.

 

Beogradski trkački klub (BRC) je najaktivniji rekreativni klub u našoj zemlji. Plogging je aktivnost koja podrazumeva kombinaciju džoginga i sakupljanja otpada tokom trkačkog treninga.

 

Iako komunalne službe obilaze šetališta Beograda, proleće obično otkrije sve ono lepo što ima Beograd. Takođe, otkrije i ono što ne treba da bude na trkačkim i stazama za šetanje i u prirodi oko njih.

 

Zato će članovi Beogradskog trkačkog kluba i svi zainteresovani građani i građanke na Novom Beogradu od Brankovog mosta pa na dalje niz stazu i park, sa džakovima u rukama osloboditi okolinu od đubreta i odraditi jedan fini lagani dodatni trening.

 

Plogging potiče od švedske reči „plogga“ i kombinacija je reči „podiži“ i „trči“. Opisuje aktivnost kojom se u toku trčanja skuplja smeće svuda kuda se prolazi.

 

Beogradski trkački klub je već nekoliko puta podsticao svoje članove da postanu „plogeri“ jer ako neko prolazi svakodnevno pored bačenog otpada to su trkači.

 

Poslednji put kada je BRC priredio ovakvu akciju sakupljeno je i prosleđeno na reciklažu oko 30 velikih džakova za đubre.

 

Klub će obezbediti rukavice i vreće za sortiranje otpada. Pozivaju sve da dođu i pridruže se akciji i učine nešto lepo i korisno i za okolinu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište