fbpx

header

Besplatan ulaz u Vojni muzej i Muzej vazduhoplovstva povodom Dana državnosti

Pvodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije Vojni muzej na Kalemegdanu i Muzej vazduhoplovstva u Surčinu 15. i 16. februara besplatno otvara svoja vrata za sve posetioce.

 

Građani će biti u prilici da pogledaju stalnu muzejsku postavku koja prikazuje istorijsko razdoblje počev od 4.000 godina pre nove ere do poslednjih ratnih dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka.

 

„U postavci koja broji 3.500 predmeta i dokumenata mogu se videti primerci oružja, vojne odeće, uniformi, zastava i odlikovanja. Postavka sadrži i brojne fotografije i umetnička dela koja slikovito prikazuju vojnu i nacionalnu istoriju na našim prostorima“, ističe Ministarstvo odbrane.

 

 

 

Svim posetiocima tokom praznika, u periodu od 10 do 17 časova, pruža se prilika da prošetaju kroz čitav jedan vek avijacije, koji uključuje eksponate od pionirskog perioda do modernog doba.

 

Stalnu postavku čini više od 70 originalnih domaćih i inostranih aviona, hidro-aviona, helikoptera i jedrilica. U okviru posebnih tematskih izložbi predstavljeni su pojedini značajni periodi vazduhoplovne istorije naše zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snežana Ristić (@ossaris)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište