fbpx

header

Autobusi Beograda od sada voze u ritmu Šopena

Foto: Beoinfo

Sudeći po počastima koje Poljaci ukazuju svojim umetnicima, može se reći da ni jedna evropska zemlja kao njihova ne pridaje značaja kulturi. I svi njihovi projekti imaju smisao i svrhu. Recimo, u desetini gradova širom Poljske u svakom parku podignuti su spomenici, biste i klupe posvećene umetnicima. Nema tog pisca, pesnika, glumca, reditelja, novinara koji je ostavio trag, a da nije dobio neko spomen obeležje. Tu su i srebrne i zlatne monete, koje su i sredstvo plaćanja u Poljskoj, ali i kolekcionarski primerci.

 

Ambasada Poljske u svim zemljama nudi da Šopenu, jer je on najpoznatija ličnost, podigne spomenik ili klupu, a kada je reč o Srbiji, u znak slave na besmrtnog kompozitora, u vozilima gradskog prevoza Beograda kreće reklamna kampanja koja će trajati do početka februara.

 

Osim grafičkog rešenja na vozilima javnog prevoza, unutar vozila na liniji 31 predstavljene su biografske činjenice iz kompozitorovog života, uz podsećanje da Ambasada Poljske već jedanaestu godinu za redom podržava Beogradski Šopen fest.

 

Šopenovi tramvaj i autobus saobraćaju linijama u centralnim gradskim ulicama. Te linije nisu slučajno izabrane, jer upravo te trase povezuju najznačajnije akademske i kulturne institucije, ali tuda saobraća najveći broj autobusa poljskog proizvođača Solarisa.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište