fbpx

header

Astronomska opservatorija – Dan otvorenih vrata

Astronomska-opservatorija-2022

Astronomska opservatorija u Beogradu otvorena je za posetioce u subotu 30. jula. Termini stručnog vođenja su u 11 i 13 časova.

 

Posete se, zbog ograničenog broja mesta, zakazuju na mejl posete@aob.rs.

 

Domaćini događaja „Dan otvorenih vrata“ su Vesna Mijatović i Nenad Milovanović. Mesto okupljanja zainteresovanih je na Platou ispred glavnog ulaza u Upravnu zgradu.

 

Posetioci prilikom obilaska mogu da vide Upravnu zgradu, muzejsku postavku starih astronomskih instrumenata, biblioteku izuzetne naučno-stručne i arhitektonske vrednosti, kao i Veliki refraktor, najveći teleskop te vrste na Balkanu.

 

Astronomska opservatorija u Beogradu je jedna od najstarijih aktivnih naučnih ustanova. I to ne samo kod nas, već i na prostoru Jugoistočne Evrope.

 

Biblioteka Astronomske opservatorije je najveća i najpotpunija naučno-stručna astronomska biblioteka u Srbiji. Fondovi biblioteke zainteresovanim korisnicima nude preko 5.000 knjiga i oko 100.000 brojeva periodičnih publikacija iz oblasti astronomskih i astrofizičkih istraživanja.

 

U toku je izrada elektronskog kataloga. Predviđeno je i uključivanje biblioteke Astronomske opservatorije u sistem uzajamne katalogizacije u okviru Uzajamnog elektronskog kataloga COBIB.SR.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište