fbpx

header

Art Battle u Beogradu – Kada je bitka, neka bude umetnička!

Art Battle®

Internacionalno takmičenje u slikanju Art Battle napokon će se odigrati i u Beogradu, a proglašenje pobednika biće 30. juna u Dorćol Platz-u.

 

Art Battle® je manifestaciji takmičarskog karaktera koja se odvija u pedeset gradova širom sveta.

 

Umetnici u našem gradu će se takmičiti u tri runde, u trajanju od po dvadeset minuta. Slikari će pretvarati prazno platno u umetnička dela. Za to vreme publika će uživati u vizuelnom događaju uz muzičku podršku DJ-a Miss Millie, a potom i da glasa i licitira za omiljenu sliku  preko Art Battle® aplikacije.

 

Art Battle®

Foto: Art Battle® Serbia promo

 

-Čast nam je što se za prvi Art Battle prijavilo puno izuzetnih umetnika. Prijatno smo iznenađeni brojem umetnika koji je poželeo da se takmiči na ovom događaju. Raduje nas činjenica da postoji potreba za ovakvim performansom, da su za njega zaintersovani i slikari i publika koja ima veliku ulogu u ovakvom obliku takmičenja – rekla je za “Rebelgrade” Miona Čolović, jedan od organizatora Art Battle Serbia.

 

Art Battle®

Foto: Art Battle® Serbia promo

 

Na prvom Art Battle turniru takmiči se dvanaest učesnika:  Filip Daćevac, Magdalena Galliano, Nikolina Basara Vučurović, Hanna Dujmović, Ivana Milošević, Jelena Čuljić, Marija Jevtić Dajić, Bojan Stričević, Nebojša Anđelković Nele, Filip Grković, Andrej Čikala i Bojana Dejović.

 

Art Battle®

Foto: Art Battle® Serbia promo

 

Art Battle® turnir je nastao 2009. godine u Torontu, idejom Simon Plashkesa i Chris Pembertona da se spoje dve umetnosti, muzika i slikarstvo. Sve to pod okriljem noći grada, kada inspiracija radi bolje i brže, naročito jer je podstaknuta bodrenjem i navijanjem publike i njihovim znatiželjnim pogledima, kao i dobrom atmosferom uz muziku DJ-a.  Dok umetnici nastupaju, publika glasa za svog favorita.

 

Art Battle® poziva sve zainteresovane za učešće da se prijave putem zvačničnog sajta – https://artbattle.com/artists/

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište