fbpx

header

Akrobalans i akrojoga u Beogradu: Veština za ravnotežu tela i duha

Sve više popularna veština zastupljena u Beogradu je akrobalans i akrojoga, kojima se postižu izvanredni rezultati ravnoteža tela i duha, a na ovu temu organizuje se radionica 22. januara u Beogradu.

 

Akrobalans predstavlja spoj akrobatskih vežbi u dvoje, gde jedan u paru predstavlja „bazu“, a drugi „letača“, i zajedno formiraju različite poze u navratima. Akrobalans se često izvodi kao deo gimnastičkih takmičarskih rutina, ili u cirkusu, postoje razne varijacije koje uključuju hand2hand, adagio, ekvilibrizam, i slicno, Nije retka stiuacija da se formiraju figure od 3 osobe.

 

Akro joga predstavlja fizičke vežbe koje kombinuju jogu i akrobaciju i terapeutsku masažu u paru, a baza, letač i spotter.

 

Baza predstavlja stabilnost, uzemljenje, kontrolu. Ima čvrst kontakt sa podlogom, obično u položaju gde leđa celom površinom dodiruju tlo. Kao i u akrobalansu “baza” drži “letača”, rukama i/ili stopalima, i kontroliše tok sekvence.

 

Letač: Podržan od strane baze, obično zauzima visok položaj. Zahvaljujući podrški “baze”, prepuštajući se gravitaciji, pravi figure.

 

Spotter: Sa strane vodi računa o dešavanjima u para, pazi da ne dođe do padova i povreda. Daje savete bazi i letaču kako bi popravili polozaj. Predstavlja sigurnost.

 

Foto: Instagram/printscreen

 

Na ovu temu, 22. januara organizuje se radionica “ NS Acrobalance Workshop”, gde će moći da učestvuju svi ono zainteresovani za navedene veštine.

 

U trajanju od 90 minuta bićete u mogućnosti da se upoznate sa osnovama akro joge i akrobalansa. Nenada ili Jelena koji su vlasnici stranice NS Acrobalance potrudiće se da na što bolji način spoznate čari ovih veština.

 

Mesta gde možete da trenirate Akrobalans i Akro jogu još u Beogradu su:

 

Akro Ples, Akro Joga i Akro Balans

Karate klun “Skipper”

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište