fbpx

header

“2Hot4Stage FEST” na više lokacija u Beogradu

Reaktivacija

Od 25. do 27. marta na više lokacija u Beogradu će se održati “2Hot4Stage FEST”, jedan od najvećih hip hop festivala u regionu.

 

Ranovrstan i bogat  program uključuje nastupe najpoznatijih hip hop izvođača, edukacije, izložbe, muzičke i plesne radionice, takmičenja, umetničke instalacije, panel diskusije.

 

Ove godine festival je prerastao u međunarodni događaj, pa će okupiti svetske hip hop umetnike iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Ukrajine, Slovenije, Italije i Rusije.

 

Lljubitelji hip hopa uživaće u bogatom muzičkom programu i nastupima izvođača kao što su Stereo Banana, Marčelo, Raid i Nensi, Kendi i Aristokrat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2Hot4Stage CREW (@2hot4stage)

 

Na izložbenom i prodajnom prostoru će se predstaviti urbani brendovi domaćih dizajnera, graffiti crtači. Posetioci festivala će tokom tri dana moći da slušaju zanimljive teme o novim trendovima, da upoznaju najveće stručnjake iz sveta hip hop kulture, koji će održati radionice, nastupati, crtati, dizajnirati.

 

Zajedno sa evropskim programom „Svaka limenka se računa“ pokrenuta je i akcija recikliranja limenki. Posetioci će imati prilike da vide umetničke instalacije od recikliranih limenki uključujući najveću Pikselatu, ali i akciju pod nazivom „Recikliraj – Profitiraj„. Prvih 100 posetilaca festivala, glavnog dana, 26.03. će ostvariti popust na kupovinu karte za ceo dan ukoliko sa sobom donesu četiri iskorišćene prazne limenke.

 

Ono što je važno naglasiti je da će ove godine festival imati i humanitarni karakter. Na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prilog koji se sakupi od recikliranih limenki tokom tri dana festivala biće namenjen u humanitarne svrhe. Pored „Svaka Limenka se računa“ biće pristuna i organizacija „Crveni Krst“. Takođe, postoji  i aukcija velikih formata street art radova, koji se crtaju na licu mesta.

 

Pored praćenja celog umetničkog procesa renomiranih domaćih i regionalnih street art crtača, posetioci imaju priliku da otkupe radove umetnika, a prilog od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe.

 

,,Reaktivacija”, lajtmotiv ovogodišnjeg festivala, predstavlja najpre duhovni, pa i kulturno umetnički preporod.

 

2Hot4Stage Crew, prvi put je održan 2007. godine, a ima za cilj da ponudi raznovrsan saržaj, kao i da bude mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje regionalnih i svetskih umetnika Takođe, na ovakvom ukorenjenoj platformi, moguće je pružiti podršku mladima koji žele da se izraze, ali i edukuju koristeći neku od formi urbane kulture.

 

Informacije o ceni karata i pogodnostima možete pročitati OVDE!

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište